Click to listen highlighted text!

Activitate intensă la secția de lupte a ACSO Viitorul Pantelimon

Activitate intensă la secția de lupte a ACSO Viitorul Pantelimon

Recent, luptătorii legitimați la ACSO Viitorul Pantelimon au participat, la Sala Dinamo, la două competiții memoriale pentru cinstirea unor foști sportivi precum Belușica sau Dolinschi. Rezultatele la aceste turnee de verificare au fost mai puțin importante, obiectivul principal al acestei toamne fiind, pentru sportivii noștri, participarea la etapa de zonă a Campionatelor Naționale de copii, care va avea loc săptămâna viitoare la Bușteni, în județul Prahova. Luptătorii de la stilul greco-romane au progresat foarte mult, munca maestrului Gheorghe Florea, începută acum câțiva ani, fiind o constantă valoroasă pentru club.

În acest context, a fost angajat și un al doilea antrenor, Laurențiu Florea, fapt care a permis lărgirea bazei de selecție și, implicit, creșterea numărului de sportivi legitimați. Astfel, la momentul actual, există 45 de copii care practică lupte la ACSO Viitorul Pantelimon, printre aceștia numărându-se și o grupă de fete. Așadar, secția de lupte are acum două traiecte diferite, feminin și greco-romane.

De altfel, în ziua în care băieții vor pleca la Bușteni pentru etapa de zonă, fetele vor participa la competiția similară de la București, având obiectiv să se califice, cât mai multe, la etapa finală a Campionatelor Naționale.

Filosofia pe care se bazează secția de lupte se circumscrie perfect celei generale a ACSO Viitorul Pantelimon. Copiii potriviți pentru practicarea unui sport sunt selecționați, inițiați și îndrumați. Primele câștiguri nu sunt neapărat cele de natură strict sportivă, educația și ordonarea copiilor fiind țintele principale pe care le urmăresc antrenorii și clubul pantelimonean.

Add Comment

 
Click to listen highlighted text!