Click to listen highlighted text!

RUGBY

Ne mândrim cu un jucător selecționat în reprezentativa României de seniori, Tudor Bratu, născut și crescut în orașul nostru, care a început cariera de rugby in anul 1999, la varsta de 9 ani, sub indrumarea antrenorului emerit Dumitru Stelian. Copilul s-a aratat a fi foarte talentat si inca din vremea junioratului a fost cooptat in Echipa Natioanala de Rugby a Romaniei, la categoria de varsta in care se incadra. A câștigat numeroase titluri de Campion Național, iar în 2015 a evoluat în echipa Națională a României, participând la Cupa Mondială.

Petre Mitu, o mare valoare a rugbyului românesc din Pantelimon,  a început să joace la vârsta de șase ani la Gloria București, un club de formare, unde fratele său mai mare se antrena și unde el însuși a fost descoperit de Dumitru Sterian.

La seniori s-a legitimat la CSA Steaua (1996–1999), cu care a fost campion național în 1999, înainte de a pleca la clubul francez Stade Aurillacois (1998-2001), unde s-a alăturat lui Florin Corodeanu și lui Romeo Gontineac. Apoi a activat la cluburile franceze FC Grenoble, Stade Poitevin, Tarbes Pyrénées și US Montauban. A fost jucător-antrenor la CAC Rugby Castelsarrasin și la Rugby athlétic club angérien.

A fost component al echipei care a câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial de juniori din 1996. A fost selecționat pentru prima dată la echipa națională a României pentru un meci împotriva Țării Galilor în 1997. Doi ani mai târziu a participat la Cupa Mondială de Rugby din 1999, fiind titular în toate cele trei meciuri disputate de România. A fost numit căpitan în 2001 și în 2002. Nu a fost selecționat pentru Cupa Mondială de Rugby din 2003, fiind accidentat la picior. A fost exclus de echipa pentru ediția din 2007 după ce a refuzat la începutul acestui an să joace cu Georgiei – din motive financiare, conform Federației Române de Rugby, pentru că clubul său avea un meci important cu Stade Français, conform altor surse. S-a retras din naționala în 2009. De-a lungul carierei a strâns 41 de selecții pentru „Stejarii” și a marcat 339 puncte, înscriind 14 eseuri.

În 2014 a fost diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică sau boală lui Charcot (ALS), o boală neurologică incurabilă.

Clubul de Rugby Pantelimon este singurul club din Romania care a obținut în fiecare an campioni naționali la grupele de copii.

De la înființarea echipei de rugby în orasul Pantelimon s-a pornit cu 4 grupe de copii: o echipa de categoria de varsta U8, o echipa de categoria U10 si doua echipe de categorie U14, insumand aproximativ 100 de copii.

Aceste echipe au adus multe motive de mandrie orasului nostru, iar primaria i-a sprijinit in toate activitatile, asigurandu-le transport la meciuri, cantonamente si alte necesitati pentru desfasurarea activitatii sportive, astfel ca parintii copiilor sa nu plateasca nicio cotizatie.

Echipele au avut rezultate remarcabile, dintre care amintim: castigarea in anul 2008 a titlului de Campioana Nationala la grupa de varsta U18, performanta care s-a repetat in 2009, iar in anul 2010 grupa U19 de juniori a iesit Vicecampioana Nationala.

In anii 2011 si 2012 echipa de seniori a castigat titlul de Campioana Nationala la Rugby in 7, iar in anul 2012 a iesit si Campioana Nationala la Rugby in 15, echipa care a promovat in Superliga.

Pentru celelalte echipe de categorii de varsta mai mici, la nivel de juniori, au avut urmatoarele performante:

In anul 2011, echipa din categoria de varsta U10 a castigat titlul de Campioni Muntenia, performanta care s-a repetat in anii 2013 si 2014, la aceeasi categorie de varsta, iar in anul 2015 echipa din categoria de varsta U18 a castigat titlul de Vicecampioni Nationali, iar la categoria de varsta U16, echipa a luat locul al III-lea.

In august 2014, s-a infiintat Sectia dans in cadrul CSO Pantelimon, iar in prezent toti copiii practica dansul in cadrul clubului nostru.

Printre rezultatele remarcabile aminitim pe cele mai importante, obtinute la festivaluri si concursuri de anvergura nationala si internationala:

– Castigarea Marelui Trofeu al Festivalului Interjudetean de dans pentru copii Eurodance 2014 (concurand cu 87 de formatii din Romania).

– Obtinerea titlului de Campioane Nationale la Majorete in iunie 2014

– Obtinerea calificarii la Finala Mondiala Dance Master 2015-Porec/Croatia

– Calificarea in semifinala „Romanii au talent”, emisiune difuzata pe 1 mai 2015 (urmarita de peste 4.5 mil spectatori)

– Obtinerea locului 1 si a calificarii la Finala Mondiala Dance Master 2016-Porec/Croatia ce .va avea loc pe 25-29 mai 2016

– Obtinerea calificarii pentru participaea la Jocurile Mondiale Sportul Pentru Toti TAFISA ce va avea loc in oct.2016 in Jakarta-Indonezia.

 

Sectia de karate a fost infiintata in anul 2015, iar lectiile se tin in sala de sport. S-au format doua grupe de 60 de copii. Unul din antrenorii de karate a castigat locul doi la Campionatul Mondial din Noua Zeelanda, avand centura neagra cu 3 dani.

Sectia de handbal s-a format la sfarsitul anului 2015 si are in componenta 70 de fete.

Sectia de lupte greco-romane este o sectie infiintata in 2016, unde deja au fost selectionati 30 de copii cu varsta mai mica de  14 ani.

 

 
Click to listen highlighted text!