Click to listen highlighted text!

Echipa de fotbal a depus contestație după meciul de la Voluntari

Echipa de fotbal a depus contestație după meciul de la Voluntari

În etapa precedentă a Ligii a IV-a județene Ilfov la fotbal, ACSO Viitorul Pantelimon a pierdut în deplasare, contra celor de la FC Voluntari III, cu scorul de 6-1. Acest sever eșec are însă câteva chestiuni care merită amintite.

În primul rând, partida a fost programată pentru duminică, 5 mai, deși inițial ar fi trebuit să se joace pe 4 mai. Modificarea a fost operată de AJF Ilfov fără consultarea prealabilă a echipei noastre, așa cum prevăd regulamentele în vigoare.

A urmat șirul incredibil de ghinioane de la meciul în sine, cu accidentarea celor doi portari și cu soluția de avarie, Cristian Turcu, între buturi. Interesant este însă și un alt aspect, corelat cu cele de mai sus.

Oficialii noștri au introdus o contestație la finele jocului, deoarece un fotbalist al celor de la Voluntari, Nacev, a evoluat și cu o zi înainte, tot meciul, la juniori republicani. Nacev a fost schimbat din teren în minutul 71 la meciul cu noi.

Litera regulamentelor este clară: un fotbalist nu poate evolua, în două zile consecutive, mai mult de 135 de minute în două jocuri. Ori Nacev a cumulat, în mai puțin de 24 de ore, 161 de minute, fiind folosit integralist la jocul de juniori al celor de la FC Voluntari.

La prima înfățișare, comisiile abilitate ale AJF Ilfov au respins contestația ca fiind nefondată, împotriva regulamentelor în vigoare.

Există însă o altă cale de atac, apelul, după care, dacă AJF Ilfov nu dorește să soluționeze speța în limitele regulamentare, echipa noastră se poate adresa către FRF, instituție unde AJF Ilfov este afiliată.

Vom reveni cu amănunte!

Add Comment

 
Click to listen highlighted text!